verkorte workshops - Goudsmidatelier Mirjam

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

verkorte workshops

Agenda

Tijdens de workshop wordt een kennismaking geboden met zilverklei, gebaseerd op 1 zilveren sieraad (7 gram).

We starten exact om 19.30 of 10.00 of 13.30 uur met de introductie. Voor de introductie is het fijn als van het gewenst te maken sieraad al wat schetsen op papier zijn gezet. Dit kan dan bij aanvang van de workshop worden afgestemd. De workshop is incl. koffie en/of thee.
De eindtijd is respectievelijk omstreeks 22.00 of 12.30 of 16.00 uur. Echter, afhankelijk van de groep en de te maken sieraden, kan dit ook eerder of iets later zijn.

We starten met de toelichting van de gereedschappen en van de mogelijk te maken sieraden worden de technieken toegelicht. Daarna gaan we de sieraden maken van de zilverklei. Bij voldoende resultaat wordt het sieraad te drogen gelegd in een ‘gewone’ huishoudoven. Vervolgens is het tijd voor een kopje koffie of thee, met iets lekkers.
Hierna wordt begonnen met het schuren en vijlen van het nog ongebakken sieraad. Zodra dit ontwerp helemaal naar tevredenheid is, wordt het sieraad afgebakken in de klei-oven ( 10 minuten ) of op het gasfornuis ( 5 minuten) en tenslotte kunt u naar wens het sieraad nog polijsten en/of zwarten.

Beschikbare datums

Dinsdag

10-1

19.30 uur - 22.30 uur

inschrijven verkorte workshopplaats

Dinsdag

14-2

19.30 uur - 22.30 uur

inschrijven verkorte workshopplaats

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu