in de media - Goudsmidatelier Mirjam

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

in de media

Agenda

Gezinsblad 4 september 2019

Met Hart & Ziel

Twintig jaar geleden gooide Mirjam Golverdingen-de Kock het roer rigoureus om toen ze besloot van haar hobby goudsmeden haar uiteindelijke beroep te maken. Doormiddel van het volgen van vakopleidingen, cursussen en het continue up-to-date zijn van de nieuwste technieken heeft zij zich tot een allround goudsmid weten te ontwikkelen.

Naast haar werk als zzp-er bij een goudsmederij waar ze allerhande voorkomende reparaties en nieuwwerk voor haar rekening neemt, runt ze tevens haar eigen goudsmidatelier te Middenbeemster. In ditzelfde atelier kan ze haar creativiteit volledig de vrije loop laten. Middels zilverklei-cursussen voor zowel groepen als individuen brengt ze in relaxte setting haar passie voor het vak over. Onder haar vakkundige leiding gaan de deelnemers zelf aan de slag. De eigen gemaakte veelal zelf ontworpen unieke sieraden zijn zowel voor de cursisten zelf maar worden ook vaak cadeau gedaan. Hoe persoonlijk kan een geschenk zijn.
Naast de gebruikelijke reparaties legt Mirjam zich toe op het creëren van nieuwe eigentijdse en gepersonaliseerde sieraden. Met name het vervaardigen van gepersonaliseerde sieraden brengt een enorme voldoening met zich mee. Dit kunnen trouwringen, geboorte & gedenk sieraden, colliers, broches, paardenhaar sieraden of zelfs een ambtsketting voor de burgemeester van gemeente Beemster zijn.
Het directe contact met de klant is hierbij van essentieel belang. Hier neemt Mirjam dan ook uitgebreid de tijd voor. Tijdens het gesprek komen zowel wensen maar ook emoties ter sprake. Wat wil de klant, waarom, wat is de betekenis en de achterliggende gedachte om een sieraad te laten vervaardigen.
Het vervaardigen van met name gedenksieraden is voor Mirjam een dankbare opdracht. Het kunnen meegeven van een tastbare herinnering van een overledene aan nabestaanden geeft een mooi en goed gevoel.
In gedenk sieraden wordt veelal de as van de overledene verwerkt. Dit kan al dan niet zichtbaar zijn. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld as onzichtbaar in een holle ruimte te bewaren of juist zichtbaar in hars gegoten. Als materiaal kan er gekozen worden om nieuwe edelmetalen te gebruiken maar is het hergebruiken van oud goud of zilver ook een veel toegepaste wens. Aan eerder gedragen sieraden kleven veelal herinneringen en op deze manier wordt de emotionele waarde behouden en kunnen zij zelfs troost bieden. Ook is het mogelijk om onderdelen uit een erfstuk te verwerken. Denk hierbij aan diverse edelstenen als diamant maar ook parels en haar van bijvoorbeeld een huisdier of paard. Want niet alleen mensen maar ook dieren kunnen een rol van betekenis in iemand leven vervullen. Mirjam creëert in samenwerking met haar dochter Carine de prachtigste eigentijdse ontwerpen waarin paardenhaar het hoofdbestanddeel is.
Dit idee ontstond door de passie van Carine voor paarden en die voor het edelsmeden van Mirjam samen te voegen.
Door de nieuwste technieken te gebruiken, ontstaan er steeds weer nieuwe mogelijkheden om de klant een echt uniek item te kunnen bieden. Een mooi voorbeeld hiervan is de zogenaamde vingerprint. De afdruk van iemands vinger wordt hierbij in een sieraad naar wens achtergelaten. Heden & verleden komen samen en voor de toekomst behouden.

Voor Mirjam staat de tevredenheid van haar klanten voorop. Dus mocht uw interesse gewekt zijn…neem contact op en maak vrijblijvend een ontwerp afspraak.


Goudsmidatelier Mirjam
Aurora 1
1462 PL Middenbeemster
www.goudsmidatelier-mirjam.nl
Telefoon: 06-51690614 e-mail: info@goudsmidatelier-mirjam.nl
Instagram: @goudsmidmirjam
Instagram: @paardenhaarsieraden
Facebook: Goudsmidatelier Mirjam


Tekst: Joke Römer
Beeld: Bianca Woerlee

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu