basis en gevorderden workshops - Goudsmidatelier Mirjam

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

basis en gevorderden workshops

Agenda

Tijdens de basis workshop wordt een kennismaking geboden met zilverklei, gebaseerd op 1 zilveren sieraad ( 10 gram ). We starten exact om 10.00 uur met de introductie. Voor de introductie is het fijn als van het gewenst te maken sieraad al wat schetsen op papier zijn gezet. Dit kan dan bij aanvang van de workshop worden afgestemd. De workshop is incl. lunch, koffie en/of thee.
Bent u een gevorderde zilverklei workshopper, en u neemt deel aan de gevorderde workshop, dan werkt u met 20 gram zilverklei.

De eindtijd is omstreeks 16.00 uur. Echter, afhankelijk van de groep en de te maken sieraden, kan dit ook eerder of iets later zijn.

De workshopdag begint met het uitleggen van de gereedschappen en de verschillende technieken die toegepast kunnen worden om het door u gewenste ontwerp te realiseren! Daarnaast wordt getoond hoe de zilverklei in optimale ‘conditie’ gehouden kan worden, zodat zo lang mogelijk aan het ontwerp gewerkt kan worden. Het sieraadontwerp wordt direct in zilverklei gemaakt. Na deze fase is het tijd voor de lunch, onderwijl kan het sieraad drogen.
Aan het begin van de middag wordt begonnen met het schuren en vijlen van het nog ongebakken zilverklei sieraad. Zodra dit ontwerp helemaal naar tevredenheid is, wordt het sieraad afgebakken in de klei-oven ( 10 minuten ) en tenslotte kunt u naar wens het sieraad nog polijsten en/of zwarten.

Wilt u vooraf zelf ´oefenen´ om te kijken of u uw sieraad kunt maken, dan kunt u dat het beste doen met fimoklei.  

Beschikbare datums open inschrijving

Vrijdag

27-1

Inschrijven basisworkshop plaats

Inschrijven gevorderde workshopplaats

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu